Заседават съветниците на община град Добрич
Заседават съветниците на община град Добрич / Дарик Добрич, архив

Редовно заседание на Общински съвет Добрич се провежда от 9.00 часа. Зам.-кметът Пламен Ганчев предлага да бъде направена още една актуализация на Програмата за капиталови разходи на община град Добрич за 2012 г., която е приета на 17 февруари т.г. и актуализирана на 31 юли т.г.."Измененията са незначителни и са следствие от постигнати икономии при изпълнение на обектите", пояснява се в докладната.

На Общинския съвет се предлага също да даде съгласие за ползване на временен безлихвен заем от набирателната сметка на община град Добрич в размер на 900 000 лева, с които да се увеличи резерва за непредвидени и неотложни разходи. Докладната е на кмета Детелина Николова. Предвидено е срокът за погасяване на временния безлихвен заем да бъде 25 декември 2012 г. В мотивите на кмета е записано, че парите са необходими за финансиране на проекти по Оперативните програми. Посочва се, че "през 2012 г. Община град Добрич управлява редица проекти, финансирани със средства от Европейския съюз, като по всички проекти има изискване да бъде извършено предварително разплащане с доставчиците и изпълнителите, а възстановяването на средствата става след представяне пред Управляващите органи на отчети за извършените разходи".

По време на октомврийската сесия ще се състои и връчване на удостоверение и клетва на нов съветник - Донка Кюприбашиева от БСП ще заеме мястото на Михаил Стоев, който се оттегля по здравословни причини.