Заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район
Заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район / DarikNews.bg

Областният управител Желязко Желязков присъства на редовно заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район, съобщават от Областна управа. Срещата се провежда в Шумен, председателствана на ротационен принцип от областния управител Димитър Александров. След нея ще се проведе и заседание на Регионалния координационен комитет.

В разговорите ще участват областните управители на областите от Североизточен район; представители на министерства; на общините от района и представители на организациите на работодателите и на работниците.

Акцент в работата на Съвета ще бъде подготовката на проект „Регионален план за развитие на Североизточен район 2014-2020 г." с кратък анализ на социално-икономическото състояние на региона. Ще бъде разгледан и проекта на Националната концепция за пространствено развитие на Република България за периода 2013-2025 г., която ще определя разработването на стратегически и планови документи за регионално и местно развитие за периода 2014-2020 година, допълват от администрацията.