Желанието на местните хора е трайно решаване на проблема
Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич излязоха на протест заради липса на редовно водоподаване в населеното място.

Желанието на местните хора е трайно решаване на проблема. Той е описан и чрез плакатите, които гражданите издигнаха в знак на протест: „20 дни БЕЗ ВОДА, 20 години ТАКА“,

Във Вакарел от години стоят без вода в жегите (ВИДЕО)

Според жители на балчишкото село водоподаването е било спряно за период между 12 и 15 поредни дни. Като причина се изтъква остарялата водопреносна мрежа и авариите по нея.

В тези дни с нарушено водоподаване жителите на Рогачево не са били подкрепени с водоноска и всеки е намирал свой вариант за справяне с проблема - липса на вода по водопреносната мрежа.

В селото постоянно или за летни сезон живеят и чужденци, някои от тях са се отказали тази година да пребивават заради проблемите с нередовно водоснабдяване. Жителите на балчишкото село настояват за спешни мерки и устойчиво решаване на проблема, който тази година е особено осезателен.

Недоволстващите граждани блокираха в знак на протест пътя за курорта „Албена“ на разклона с пътни връзки за Добрич и първокласния път към ГКПП "Дуранкулак" през село Оброчище.
Агенция "Фокус"