Заповядайте в Кукления театър!
Заповядайте в Кукления театър! / Дарик Добрич

Ден изпълнен със събития предстои в Куклен театър "Дора Габе" Добрич. От 11.00 ч. на сцената ще се играе най-новото представление на трупата - "Меко казано" от Валери Петров, постановка на Веселин Анев. Входът ще бъде безплатен, тъй като спектакълът е част от националната кампания на партия НДСВ "Детски добавки за всяко дете". В рамките на инициативата, активистите на партията събират подписи в Добрич и областта.

В 12.00 ч. започва кастинг за участие в театралната школа, която се създава към Кукления театър. Тя ще се води от актьора Румен Куртев. Поканени са деца и юноши от 7 до 16 години. Те ще бъдат обучавани на правоговор, дикция и техника на говора, ритмика и пластика, сценично поведение, ще усвоят и всички основни системи кукли. Образователният формат включва и музикално обучение.

Представлението "Пук" също ще бъде представено днес на малките зрители. Приказката по Валери Петров, с режисьор Велислава Кирилова, започва в 14.00 ч..

От театъра информират, че традиционният неделен спектакъл в 11.00 ч. тази седмица е "Меко казано" на добричката трупа, с участието на Румен Куртев, Велислава Кирилова, Филип Янев и Мирослава Демирева.