Запорираха имоти на 46-годишен добричлия
Запорираха имоти на 46-годишен добричлия / netinfo

Добричкият окръжен съд наложи възбрана върху 6 недвижими имота и запор върху два автомобила, дружествени дялове и банковите сметки на 46-годишния Тошко Орешаров от Добрич и съпругата му. Това стана по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Авоарите трябва да послужат като обезпечение на бъдещ иск на държавата за 459 203 лева срещу семейство Орешарови и още едно лице.
 
Претенциите на Комисията „Кушлев” са във връзка с обвинителен акт за измама при покупка и продажба на 3 недвижими имота срещу 46-годишния добричлия, внесен през 2005 година в Районен съд – Балчик.
 
Експертите на Комисията са установили, че Тошко и съпругата му са получили за времето от 1997 до 2007 година доходи, които възлизат на общо 1771 минимални работни заплати. През същия период те са придобили недвижимо имущество и имоти, чиято стойност се равнява на 4301 минимални работни заплати и е на значителна стойност по смисъла на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество придобито от престъпна дейност.

Комисията посочва като основания за бъдещия си иск, че „е налице престъпна дейност на Тошко Орешаров”, че не е установен законен източник за притежаваното от него и съпругата му имущество, че „са придобили от престъпна дейност имущество на значителна стойност, което подлежи на отнемане в полза на държавата”.