Започват традиционните концерти Дарования
Започват традиционните концерти Дарования / Дарик Добрич

Традиционните концерти „Дарования“ започват днес. Коледният фолклорен концерт ще се състои от 18.00 часа в Спортна зала „Добротица“. В него ще вземат участие Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, възпитаници на СОУ „Климент Охридски“, представителен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Общински младежки център „Захари Стоянов“ с главен художествен ръководител Александър Александров, Младежки танцов фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа“ при Финансово стопанска гимназия „Васил Левски“ с главен художествен ръководител Коста Георгиев.

От 1997 година по традиция в навечерието на Коледните и Новогодишни празници в нашия град се провеждат концертите от художествения проект „Дарования“. Организатори са Община град Добрич и Ротари клуб Добрич.  Идеята е да се срещнат на голямата сцена утвърдени изпълнители с младите таланти на Добрич. В поредица от концерти се представят изпълнители и състави от всички жанрове на музикалното и танцово изкуство - лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, носители на престижни награди.

Вторият концерт „Дарования 2015” е на 14 декември от 18 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ с участие на класически изпълнители. На 15 декември от 18 часа в Концертна зала „Добрич“ е Коледният поп-рок концерт, а от 19 часа в УСШ – концертът с участието на танцови формации.