Започват Талевите дни'2009
Започват Талевите дни'2009 / netinfo

Започват Талевите дни. Те се организират ежегодно от средното училище на името на големия български писател в Добрич. През 2009-та се навършват 21 години от създаването на учебното заведение.

Над 130 деца от най-малките класове в училище „Димитър Талев” ще се включат от 10.30 часа във физкултурния салон в празника „100 дни програма Стъпка по стъпка”. От 12 часа 50 шестокласници и седмокласници ще участват в състезание „Занимателна математика”. То е организирано от учителите Лилия Кръстева и Радка Кишишева.

Учениците от училище „Димитър Талев” ще помогнат днес и на общината да направи Добрич по-приветлив. 40 представители на горните класове ще почистват любимия за добричлии градски парк.

Талевите дни продължават до 30 април, като учениците ще се включат в Маратона на четенето в Библиотека „Дора Габе”, ще представят нова книжка по краезнание, ще се състезават със знанията си и ще организират Преглед на домашните любимци. Патронният празник е на 30 април. Той ще бъде отбелязан с концерти от 10 и 18 часа в голяма зала на Драматичния театър, където ще се изявят таланти на училището.