Започват работа социалните трапезарии
Започват работа социалните трапезарии / Дарик Добрич

Започват работа поредните обществени трапезарии на територията на Добрич. Социалният проект се провежда за пети пореден път, ще обхване 112 души и ще продължи от 1 октомври до 31 декември 2014 г. Той е насочен към социално слаби, лица с ниски или без доходи, самотно живеещи, получаващи минимални пенсии, както и скитащи и бездомни.

Стойността на услугата е 16 228 лева. За нейното реализиране има сключен договор между фонд „Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика и община Добрич.

Раздаването на храната се осъществява в два пункта: храм „ Света Троица" и клуб на пенсионера по ул. „ Отец Паисий" № 82, между 11.30 и 13.30 часа. Безплатната храна се предоставя всеки делничен ден и включва супа, основно ястие и хляб. Първото меню ще бъде зеленчукова супа, яхния от картофи и хляб.

За шеста поредна година ще се раздава безплатен обяд и в Шабла, където ще ползват услугата 27 нуждаещи се социално слаби жители. Супа, основно ястие и хляб всеки ден ще се приготвят и раздават от служба Домашен патронаж в града.