/ РИОСВ Русе
Двадесет и седмият международен ученически екофорум "Сребърна" започва днес с домакинството на Силистра. Тази година форумът е посветен на “Световния ден на околната среда” - 5 юни. В рамките на двудневното събитие ще бъде отчетен националният конкурс "Земята наш дом" за рисунки, приложно изкуство и литературни творби.

За форума са подготвени 23 екологични проекта от България и Румъния в шест направления, сред които: Защитени природни обекти; Проблеми на чистотата на водите, въздуха и почвите и мерки за тяхното опазване и др. Участниците според регламента са ученици от пети до дванадесети клас от България и чужбина, които проявяват интерес към екологията, живата и нежива природа, с принос за нейното изучаване и опазване. Участието е индивидуално или  колективно в екип, от класове, клубове, школи, групи по интереси.

Организатори са Националният дворец на децата, Центърът за подкрепа за личностно развитие - ОДК в Силистра, Силистренската община, подкрепени от фондация "Еврика", Регионалното управление на образованието в Силистра, РИОСВ в Русе, Съюза за защита на природата. Форумът е включен в националния календар на МОН за ученически изяви по интереси.