Започва семинар Интелигентна енергия за устойчиво развитие на общините и бизнеса
Започва семинар Интелигентна енергия за устойчиво развитие на общините и бизнеса / Дарик Добрич

В Добрич започва двудневен семинар на тема „Интелигентната енергия за устойчиво развитие на общините и бизнеса 2014-2020 - поуки, перспективи и предизвикателства". Той ще се проведе днес и утре в конферентната зала на парк-хотел „Изида". В 13.45 ч. е предвидено работно посещение на фотоволтаична електрическа централа в Добрич. Официално мероприятието ще бъде открито от кмета Детелина Николова днес в 15.00 часа. Утре лекциите и дискусиите продължават от 10.00 до 15.30 часа.

Участниците в срещата ще имат възможност да се запознаят с актуални теми, свързани с интелигентната енергия за устойчиво развитие, като „зелените" работни места и постигането на устойчив растеж, устойчивата енергия, енергийно ефективни решения за сградна модернизация, както и системи за възобновяема енергия, с цел опазване на околната среда.

Експертите от Областен информационен център - Добрич ще запознаят присъстващите със Споразумението за партньорство на Република България за периода 2014-2020 г., както и с възможностите за финансиране на общините и бизнеса през новия програмен период.

Паралелно със семинара, пред Художествена галерия - Добрич в 10.00 ч. днес ще стартира и Еко пленер под мотото „Таланти в действие - моята скулптура от еко материали" с участието на ученици от три училища в Добрич - „Св. Кл. Охридски", „Д. Талев" и „П.Р. Славейков".