Започва Седмицата на камерната музиката
Започва Седмицата на камерната музиката / Дарик Добрич

Започва „Седмица на камерната музика с международно участие” -Добрич`2013, съобщават от общината. Концертите ще се състоят всяка вечер от 19.00 часа в Огледална зала „Нели  Божкова“. Входът е свободен.

Тази вечер пред добричката публика ще се представи цигулково дуо Туртови - концертмайстори на Thеater an der Wien повече от 30 години.

В останалите концертни вечери любителите на класическата музика могат да чуят дуо Андрю Маринър – соло кларинетист на Лондон Синфони Оркестър и Мария Принц – пиано, преподавател в Университета за музика във Виена, дъщеря на големия български композитор, диригент и основател на Седмица на камерната музика Константин Илиев.

В рамките на Седмицата на камерната музика в Добрич ще се представи и Ансамбъл за старинна музика "Saltarello" и Concerto Antico Vocale, които ще представят "Музика от времето на Шекспир", свирейки на копия на автентични музикални инструменти. На добричка сцена ще излезе и трио „Брамс“ в състав Владимир Вълчев – пиано, Диана Станчева – цигулка,  Ирена Манева – виолончело, носители  на първа награда и номинация за Гран при в категория камерни ансамбли на XVII Международен младежки музикален фестивал-конкурс “Надежди, таланти, майстори“.

Седмицата на камерната музика ще закрие Български камерен оркестър Добрич със солист Анжела Маджарова – арфа. Музикант с международно присъствие, нейният репертоар съдържа произведения от различни музикални стилове: барок, класика, импресионизъм до съвременна музика.