Започва седмица за борба със затлъстяването
Започва седмица за борба със затлъстяването / netinfo
От днес започва Национална седмица за борба със затлъстяването. Тя се организира за трети пореден път и е под патронажа на Гергана Грънчарова - министър по европейските въпроси.

В Добричка област от 3 до 9 ноември ще се организират различни инициативи за промоция на здравословното хранене и физическата активност. В училищата и детските градини ще бъдат организирани спортни събития и „Плодово междучасие”. В забавачките ще се аранжират “Кошници на здравето”.

На 6 ноември деца от СОУ” П.Р.Славейков” ще готвят здравословно и така ще се присъединят към евроинициативата „Евро-ток”. През седмицата в учебните заведения ще бъдат подредени изложби на здравословни храни и рисунки. Ще се състоят дискусии и беседи на тема: “Здравословно хранене”, “Как и колко да ядем?”, “Какво обичам да ям?”.

От РИОКОЗ – Добрич припомнят, че в балчишкото училище „Кирил и Методий” вече трета година ежемесечно се провежда плодово междучасие. В ОУ “Стефан Караджа” – Добрич от тази учебна година са въведени всяка седмица млечен и плодов ден за хранене на учениците. През Национална седмица за борба със затлъстяването в ученическите столове в Добрич ще се приготвят здравословни храни.