/ Дарик, архив

Започва ремонтът на 12 км от третокласния път III-207 Тервел – Честименско, съобщиха от АПИ. Участъкът, който ще се обновява, свързва областите Добрич и Силистра. Той преминава през урбанизираната територия на Тервел и е част от околовръстния път на града, продължава към с. Честименско и завършва при границата със съседната област Силистра в посока Алеково.           

Строителните работи започват сега и ще продължат през следващата година. През тази ще се работи основно на територията на Тервел. Общата инвестиция е близо 9 млн. лева, а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.            

Ремонтът ще се изпълнява от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътищата на територията на област Добрич. Предвидените строителни дейности включват нова асфалтова настилка, бордюри, маркировка.           

Строителните работи ще се извършват без спиране на движението, като шофьорите ще преминават в платното, в което в момента не се работи. Необходимо е да се кара внимателно и да се спазва стриктно пътната сигнализация, тъй като ще се пътува през отсечка в ремонт.