Започва ремонтът на музея в Тервел
Започва ремонтът на музея в Тервел / Община Тервел

Община Тервел подписа договорите с изпълнителите на строителни дейности за създаване на достъпна среда на музейната сграда, съобщават оттам. Проектът се финансира от програма „Красива България" и от бюджета на общината.

Предстои вертикална панорамна платформа да свърже вътрешния двор на музея с всеки един от трите етажа. Ще бъде направена реконструкция на санитарни възли, които трябва да бъдат пригодени за хора с увреждания, пътека за достъп до вертикалната платформа и степер за преодоляване на вътрешно стълбище между централното фоайе и първата спирка на вертикалната платформа. Проектът трябва да приключи в края на годината.

Междувременно Община Тервел подготвя следващия си проект за музея, чрез който ще бъде направен основен ремонт на сградата. Целта е помещенията да станат по-комфортни, да се преодолеят течовете от покрива и да се създаде пространство за работата с деца и младежи, тъй като помещенията в общинския детски комплекс са малко и не могат да поберат всички школи и състави, които работят там. В голямата музейна сграда, съгласно разработваният от общината проект ще намерят място както музейни експозиции, така и тематични работилници за деца. Достъпната среда е първата и необходима стъпка в процеса за връщане към живот на тервелския музей, отбелязват от администрацията.