Започва публичното обсъждане на проекто-бюджета на Добрич
Започва публичното обсъждане на проекто-бюджета на Добрич / netinfo
Готов е проекто-бюджетът на община Добрич за 2009 година, съобщи финансовият зам.- кмет Иван Колев. Финансовата рамка е в размер на 46 милиона лева. От тях 25 млн. 686 хиляди лева са държавна отговорност, а 20 млн. 645 хиляди лева – местна отговорност.

Предстои публичното обсъждане на проекто-бюджета за тази година. На 11 февруари от 13,30 часа в голямата заседателна зала на общината бюджетът ще бъде обсъден с представители на НПО, хора с увреждания, пенсионери и младежки организации. На следващия ден от 11.00 часа в малката заседателна зала на общината ще продължи обсъждането на бюджета с бизнес-средите, а на 16 февруари са предвидени дискусии с членовете на постоянните комисии към Общинския съвет.

Всички граждани, които се интересуват как ще се изразходват общинските средства, могат да се включат в публичното обсъждане на бюджета и да предлагат свои идеи и мнения по въпроса.

Материалите за публичното обсъждане на проекто-бюджета ще се получават от днес в Центъра за услуги и информация и ще бъдат публикувани в интернет-страницата на общината www.dobrich.bg.

Още за проекто-бюджет 2009 на община Добрич – чуйте от зам.кмета Иван Колев в звуковия файл: