/ DarikNews.bg
От днес стартира кампанията по пререгистрация на таксиметровите автомобили, упражняващи дейност на територията на град Добрич, обявиха от общината. От кметството призовават таксиметровите шофьори да не изчакват последните дни от календарната година за пререгистрацията, за да не затрудняват администрацията.

Заявленията са общодостъпни на интернет страницата на общината, както и в Центъра за обслужване на клиенти. Патентният данък не е променян през последните четири години и е в размер на най-ниското възможно ниво от 300 лева за година, заяви Петър Енев - началник на общинския отдел „Икономическо развитие и европейски фондове”.

През миналата година община Добрич е издала разрешения на 356 таксиметрови автомобила, като има готовност да издаде до 400 разрешения, информира Енев. Той подчерта, че  голяма част от тези таксита започват да работят зимните месеци в Добрич, а през пролетта прекратяват регистрацията си и се местят в морските общини, така че цифрата е условна и плаваща.

„Който няма задължения към държавата и общината, притежава съответната регистрация към ДАИ, има всички шансове да получи разрешение за таксиметров превоз” – изтъкна Петър Енев и припомни, че  ползвателят на лиценза трябва да осигури на носителя на лиценза съответните документи, доказващи, че е изряден данъкоплатец.