Походът на книгите започна днес
Походът на книгите започна днес / Дарик Добрич
В дните 2 април – Международния ден на детската книга и 23 април - Световния ден на книгата и авторското право, Регионална библиотека „Дора Габе”се включва в „Похода на книгите” по инициатива на Асоциация Българска книга и Българска библиотечно-информационна асоциация, като организира поредица от събития, подкрепящи книгата и четенето. Днес в интерактивната зала на библиотеката се проведе Празнично литературно утро под наслов „С героите на Андерсен”, с ученици от I г клас на СУ „Димитър Талев”.

Походът на книгата бе открит от директора на библиотеката г-жа Невяна Христова, която поздрави децата с празника и им пожела много вълнуващи срещи с книгите и приказни мигове с вълшебните герои.

Детският празник започна с литературна разходка в света на приказника Ханс Кристиан Андерсен под формата на презентация, подготвена от класния ръководител г-жа Красимира Хинева. Учениците отговаряха на въпроси за живота и творчеството на датския писател и показаха колко добре познават приказките на Андерсен.

Литературното утро продължи с драматизация по приказката „Принцесата и граховото зърно”, а децата които не участваха представиха драматизацията с кукли на библиотеката. Първокласниците бяха нарисували различни моменти от драматизираната приказка. Много забавление и усмивки съпътстваха празника.
 
Малките гости на библиотеката разгледаха витрина с произведенията на Ханс Кристиан Андерсен на различни езици от фонда на сектор Работа с деца.

За учениците бе подготвена книжка с картинки за оцветяване по приказките на любимия на не едно поколение писател.

Кулминацията на Похода на книгите ще бъде традиционният за библиотеката Маратон на четенето, в който ще се включат деца от детски градини, ученици от училищата в Добрич, читатели на библиотеката, граждани. Маратонът ще се проведе на 21 април 2017 г. с начало 10.00 часа.
 

Снимка
Дарик Добрич

Снимка
Дарик Добрич