Започва ремонт на ясла в Силистра
Започва ремонт на ясла в Силистра / netinfo
Със средства в размер на над 1 млн. лева, започва мащабен ремонт на поредно учебно заведение в Силистра. С официална първа копка, направена от кмета д-р Юлиян Няйденов и управителя на варненската фирма-изпълнител на дейностите, Найден Неделчев, бе даден старт на строително-ремонтните дейности в детска ясла “Здравец”. Ремонтът на детското заведение е част от по-голям проект "Основен ремонт и цялостно обновяване на основно училище "Св. св. Кирил и Методий" и детска ясла "Здравец" в  Силистра" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.

Наред с дейностите по внедряване на мерки за енергийна ефективност и цялостен ремонт на сградите на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и детска ясла "Здравец", се предвижда доставка на ново оборудване и обзавеждане и осигуряване на достъпна среда, подчерта кметът д-р Юлиян Найденов, изразявайки задоволството  си, че обновените учебни заведения стават все повече в името на осигуряването на много добри условия за децата на Силистра. Ще бъде извършен основен ремонт и цялостно обновяване на сградите на детската ясла и основното училище, дейности за повишаване енергийната ефективност, благоустрояване на спортни площадки и дворове; ново оборудване и обзавеждане в двете учебни заведения.

Във връзка с неблагоприятните климатични условия, управителят на фирмата-изпълнител заяви, че изпълнението ще е трудно, особено при подмяната на покрива в детската ясла, но ще бъдат положени максимални усилия проектът да приключи в срок, а забавянето през зимните месеци да бъде наваксано през пролетта и лятото.

Ремонтът на ОУ “Св.св. Кирил и Методий” започна през месец август 2017. Сега стартират и дейностите по ремонта на детската ясла. Крайният срок за изпълнение на целия проект е 8 юни 2019 г. Стойността му е 5 386 446 лева, от които 4 476 456 са финансиране от ЕФРР.