Започва етнофестът ЕдинЕние
Започва етнофестът ЕдинЕние / Двореца

„Двореца” в Балчик ще бъде домакин на етно-арт фестивала „ЕдинЕние” от днес до петък. Събитието обединява артисти от различни етноси и култури.

В първия ден на феста Мариус Куркински ще представи свой спектакъл, създаден специално за проявата в Двореца, със специалното участие на Теодосий Спасов.

Българската група Ла Мигра, с основна фигура в нея музикантът Стоян Роянов – Я-Я, ще изпълни парчета, с характерната за групата смесица от етно, джаз и фюжън.

Иван Шопов- Balkansky ще представи новия си албум „Оренда” заедно с Теодосий Спасов. Талантливият млад музикант е едно от най-успелите ни имена на електронната музикална сцена.

Гост на фестивала във втория ден ще бъде турският танцьор и хореограф Зия Азази. Той ще покаже своя популярен в Европа проект „Dervish in Progress” под водопада в Двореца, на специално изградена сцена във водата.

Група Якпаре ще представи вдъхновяващ суфи концерт, заедно с известната хореографка и балерина Су Гюнеш от Турция. Любителите на етното ще видят и майсторите-инструменталисти от турското Таксим трио.

Гост в последния ден на етно проявата ще бъде Дивна Любоевич от Сърбия. Заедно с пет-членния хор „Дивна Мелъди”, тя ще огласи живописното пространство на Двореца със сръбска, българска, руска и византийска православна църковна музика.

Цената на билетите е 10 лева за всеки от дните, те ще се продават на място.