Започва дисциплинарна проверка на полицията в Добрич
Започва дисциплинарна проверка на полицията в Добрич / Министърът на вътрешните работи Цветан Цветонав - Sofia Foto Agency

Служителите на ДАНС, които вероятно са изнесли информацията от специалните разузнавателни средства, ще бъдат подложени на второ изследване с детектор на лъжата, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни, че е твърде възможно едни и същи хора от МВР да са замесени в теча на информация сега и през 2008-а година около скандала с бившия заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов.

"Информацията е най-ценното и може би в тази посока и е доста скъпо. В Добрич ще бъде направена дисциплинарна проверка и също така инспекторатът ще извърши проверка за функционирането на цялото звено с ДОТО и на дирекцията като цяло в Добрич, това, което все пак е от компетентност на Държавната агенция за национална сигурност. Експертизата, която ще бъде изготвена от Института по психология на база резултатите от полиграфското изследване, ще бъде предоставено както на следствието, така също и на ДАНС, за да може този служител да мине на повторно изследване и там вече допълнително да бъдат уточнявани някои от нещата, които са свързани с изнасянето на информация", каза още вътрешният министър в коментар на информацията, че служител на МВР от Добрич се провалил на полиграфа за СРС-тата срещу Танов.

Цветан Цветанов коментира и появилите се информации за това, че главният секретар на МВР Калин Георгиев ще бъде назначен за председател на ДАНС.

„Не искам с никого от моя екип да се разделям, защото те са изключително добри професионалисти и трябва да ви кажа, че е удоволствие да работя с екипа, който е в Министерството на вътрешните работи, както със заместник-министрите, така също и с главния секретар, както и с всички директори на областните дирекции", категоричен бе Цветанов.