Блеснаха светлините на елхата в Тервел
Блеснаха светлините на елхата в Тервел / Дарик Добрич
Блеснаха светлините на коледната елха в Тервел. Гости на тържеството бяха най-малките участници от Балет “Каприз“, ДФТА „Калинка Вълчева“, всички школи и състави на ЦПЛР „Малкият принц“, както  и малчугани от детските градини и от града. Децата от вокална студия „Тервел“ изпълниха коледни песни.

Светлините на елхата бяха запалени от зам.-кмета Дияна Илиева и малката Айсу. За веселяшкото настроение на тържеството  се погрижиха актьори от Драматичния театър в Силистра. Множество забавни игри, въпроси и задачи развеселиха децата и пробудиха голямото коледното очакване у тях. Празникът завърши с многоцветни фойерверки и традиционната почерпка за малките гости в общината.

Коледният афиш на Община Тервел включва още Коледен зодиак – традиционно детско шоу, което ще се проведе на 13 декември, Общински преглед на коледарските групи ( датира от 2005 година) и ще се проведе на 19 декември, Коледна приказка – концерт на фолклорните състави при НЧ “Димитър Дончев“ в Тервел, Благослов на коледарските групи в Храм Св.Вмчк Георги Победоносец на Бъдни вечер и Новогодишна наздравица и празнични фойерверки на площада в Новогодишната нощ.

елха Тервел
netinfo