Започна учебната година в Центъра за работа с деца в Генерал Тошево
Започна учебната година в Центъра за работа с деца в Генерал Тошево / Община Генерал Тошево

От началото на месец октомври официално стартира новата учебна година в Центъра за работа с деца в Генерал Тошево, съобщават от общината. Над 200 деца вече са записани в школите и клубовете на извънучилищното заведение. Приемът продължава. Шестима лектори обезпечават заниманията.

Тази учебна година дейността ще се реализира в три основни направления – художествено-творческо, научно-познавателно и приложно-техническо. Школите към центъра също са три – „Фолклорни традиции”, „Младежки съвет” и „Рисувам и творя”.

Най-широк спектър от дейности по традиция осигуряват клубните занимания. Това са клубовете „Екология и здраве”, „Компютърен свят”, хип-хоп с NNS Crew ГТ, латино танци – "Алегрия ГТ", фанфарен оркестър и мажоретен състав, както и кръжокът „Сръчни ръце”.

Децата и младежите от центъра активно ще се включат в програмата за празника на града – 8 ноември, като най-мащабното събитие, което те организират е „Мис Генерал Тошево”.

От създаването си през 2008 година досега Центърът за работа с деца–Генерал Тошево се превърна в притегателно място за извънучилищна дейност на малки и големи ученици от града и общината, а Академия „Патиланци”, чийто организатор е отново Центърът, вече три години е оазис за знания и игри по време на лятната ваканция.