/ Дарик Бургас
Започна кампанията за плащане на местните данъци и такси за 2019 година, съобщават от община Каварна. Информация за размера на задълженията може да се получи на гише „Информация” в отдел Местни данъци и такси” в общината.
 
Данъкът върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данък върху превозните средства се плащат на две равни вноски - първата до 30 юни, а втората до 31октомври. На предплатилите задълженията си за цялата година до 30.04.2019 г. се прави отстъпка 5%.

Община Каварна участва в най-голямата туристическа борса в Румъния
 
Патентният данък се плаща на 4 равни вноски: до 31 януари 2019 г., до 30 април 2019 г., до 31 юли 2019 г. и до 31 октомври 2019 г. За туристическия данък срокът на внасяне е до 15-то число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките.
 
Задължения могат да бъдат платени на касите на отдел „Местни данъци и такси” в брой, чрез инсталирано ПОС-терминално устройство с картов носител, чрез банков превод, изипей парични преводи и платежни услуги, онлайн плащане по Български пощи и онлайн плащане в офиси на ДСК Банка.