Запазват чинарите в Силистра
Запазват чинарите в Силистра / silistra.bg

Община Силистра реши да промени проекта, който предвиждаше изсичането на над 80 чинара в града, съобщиха от пресцентъра на  Общината.

Проектът за реконструкция на централната улица в града ще бъде преработен  с цел запазване на дървесните видове по ул. "Симеон Велики", се казва в съобщението.

От общинското ръководство уточняват, че решението е резултат от множеството проведени срещи с граждани, с живеещи в квартала, включително в Общинския съвет, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с управляващия орган на оперативна програма "Региони в растеж".

"След множеството обсъждания са взети под внимание мненията и предложенията на гражданите, на инженери, архитекти и ландшафтни архитекти", посочват още от  Общината.

По покана на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, днес ще се проведе среща с представителите на неформална група "Силистра диша" и всички НПО ангажирани с гражданска позиция по реализацията на проекта "Реконструкция и рехабилитация на ул."Симеон Велики и пл."Албена"".

Очаква се да бъде формирано общо становище между екипа на проекта и неформална група "Силистра диша", както и  да се определи последователността на дейностите с цел успешната реализация на проекта.