Заловиха шест души с наркотици в Добрич
Заловиха шест души с наркотици в Добрич / Дарик Добрич

Шестима са задържани с наркотични вещества в Добрич в петък, 15 януари, информират от Областната дирекция на МВР. Те са заловени от служители на Първо Районно управление.

В 8.20 часа при обход в кв.„Балик" полицаи извършили проверка на паркиран лек автомобил „Мерцедес". Във водача - С.В., на 26 години, е открит плик с бяло прахообразно вещество с тегло 4,6 грама, реагиращо на метамфатамин.

В 11.40 часа при проверка на 21-годишния М.К., който имал „съмнително поведение" е открито бяло прахообразно вещество, с тегло 0,2 грама, реагиращо на метамфатамин.

По същото време в района на градски парк е забелязан 23-годишния Р.Т., отново със „съмнително поведение". Той побягнал от полицаите, но е заловен. В него са открити две ръчно свити цигари със суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на канабис.

Заловен е и мъж на 36 години, с инициали И.П. - в района на ул."Дунав". Той също е забелязан заради съмнително поведение. При проверката в него е намерено пликче със суха тревна маса с тегло 0,1 грама, реагираща на канабис.

На 15 януари в 21.30 ч. служители на Първо РУ Добрич са направили проверка в района на ж.к."Иглика" на лек автомобил „Пежо", управляван от 27-годишен мъж. В пътника Т.Е., на 23 години са открити 21 малки прозрачни полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, с тегло 8,2 грама, реагиращо на амфетамин.

В същия квартал, в „БМВ", във водача С.А. на 28 години, е намерено пликче с 0,1 грама канабис. В колата е имало двама пътници.

Всички заловени са от Добрич. По случаите са образувани бързи досъдебни производства.