Канабис
Канабис / Дарик Добрич
Служители на Първо РУ Добрич заловиха трима души, в които са намерени амфетамин и канабис. Те спрели за проверка лек автомобил „БМВ“ с добричка регистрация, управляван от 29-годишен жител на село Орляк. В колата имало и двама пътници, като и тримата са известни на полицията. При проверката зад предната седалка до водача, под стелката, са намерени две полиетиленови пликчета. В едното има суха, зелено-кафява тревна маса, а в другото бяло вещество. Експертна справка показва, че бялото вещество е амфетамин 0,5 грама, а другото - канабис с тегло 0,4 грама.
При проверка на водача, в мъжка чантичка, са намерени пет полиетиленови пликчета, с размери 6 на 7 см, със суха тревна маса. Съдържанието е предадено доброволно. Полеви тест показал, че пликчетата са с канабис с тегло 3,1 грама.
Шофьорът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
 
В Балчик е заловен 21-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с добричка регистрация – известен на МВР. Той е от село Сенокос. В колата му е намерена кожена чантичка, оставена на задната седалка, със суха тревна маса с тегло 0,3 грама, която реагира на канабис. Водачът твърди, че чантата и вещите в нея са на 18-годишния пътник в колата, който също е известен на полицията. По случая е образувано бързо полицейско производство.