Заловиха четирима крадци по празниците
Заловиха четирима крадци по празниците / Дарик Добрич

Осем криминални престъпления са станали в Добричко през изминалите почивни дни, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Заловени са извършителите на грабеж в село Карапелит, община Добричка. Те са проникнали в частен дом на 23 декември в 15.40 ч. и със сила и заплахи са отнели от собственика мобилен телефон. Опитали са да открият и пари, но не са успели. Задържани са след издирване от полицейски служители на Второ РУП Добрич. Телефонът е върнат на собственика му. Двамата крадци са на 17 и 21 години и са от Карапелит. По-възрастният е криминално проявен. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража". По случая се работи в условията на досъдебно производство.

Още двама крадци са заловили полицаите от Второ районно управление, съвместно със служители на "Транспортна полиция". Мъже от Добрич, на възраст 31 и 33 години, са откраднали електрически проводник от ЖП спирка в село Победа. Те са криминално проявени, задържани са под стража. Работи се по установяване съпричастността им към други посегателства върху железопътната инфраструктурата на територията на община Добричка.

Неизвестен е обрал магазин за хранителни стоки в Балчик на 26 декември. Взел е различни марки цигари и хранителни продукти. По случая се работи в условията на досъдебно производство.