Закъсняват ремотните в две училища в Тервелско
Закъсняват ремотните в две училища в Тервелско / netinfo
Ремонтът на най-голямото общинско училище в Тервел –СОУ”Йордан Йовков” – ще приключи в началото на месец септември, съобщиха от общината. След 15 септември обаче ще се изпълняват довършителни работи в училищата в селата Нова Камена и Зърнево. Обяснението е, че финансирането на дейностите е започнало сравнително късно и големият обем ремонти не е могъл да бъде изпълнен едновременно във всички училища с добро качество за по-малко от 50 дни.

Предстоят довършителни дейности по парните инсталации в училищата в селата Коларци и Безмер. Ремонтирана е котелната уредба на училището в село Орляк.

Броят на учениците в седемте общински училища в Тервелско, които ще прекрачат училищния праг на 15 септември, е 1644 – с 49 по-малко от миналата учебна година. Учениците ще са разпределени в 83 паралелки.

Броят на децата за детските градини се е увеличил с 32 спрямо миналата учебна година и това налага откриване на нови две групи в две от детските градини в Тервел. Извършени са текущи ремонти в забавачниците в селата Божан, Коларци, Ангеларий, Балик, Зърнево и в трите детски градини в Тервел, както и основен ремонт на детската градина в село Орляк.