Закриват Летните студентски игри в Албена
Закриват Летните студентски игри в Албена / Валентина Добринчева

Министърът на образованието и науката Сергей Игнатов ще участва в демонстративен мач по плажен футбол в Албена. Днес е последният ден от ІІІ-те Летни студентски игри, които се провеждат в курортния комплекс. Те ще бъдат закрити на официална церемония в ресторант "Българска Фиеста" от 21.00 ч., за която ще пристигне Berth Vandenkendelaere, Председател на Европейския студентски съюз (ESU). Председателят на НПСС Петър Чаушев ще обяви комплексния победител и ще закрие игрите.

В демонстративния мач между студенти и официални гости, освен просветният министър ще се включат и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Камен Лазаров и главният секретар на ведомството Любомир Василев, проф. Бонов - зам.-ректор на НСА и изпълнителният директор на ССО - Иван Йонов. Срещата е насрочена за 16.30 ч. на специално игрище пред хотел Калиопа.

250 студенти от 20 университета от цяла България мериха сили в 5 дисциплини на игрите: плажен футбол, баскетбол, плажна щафета, плажен волейбол и плуване. В последния ден са финалните срещи по баскетбол мъже, плажен волейбол жени и плажен волейбол мъже.

При плажния футбол за 3-то място ще се борят МУ Пловдив и БУ "А.Златаров" Бургас. Срещата започва в 16.00 ч., а финалът е в 17.30 ч.. - между Русенския университет "А.Кънчев" и УХТ Пловдив.