Закриват кампанията Да спортуваме заедно в Добрич
Закриват кампанията Да спортуваме заедно в Добрич / Дарик Нюз - архив

Стартират финалните прояви от кампанията "Да спортуваме заедно", която се реализира през последната седмица в 28-те областни информационни центрове в България. През цялата седмица бяха организирани спортни прояви в обновени с европейски средства обекти.

Съботният ден е определен за Ден на леката атлетика в Балчик, а в Добрич от 11.00 часа ще започне обиколка "По стъпките на Оперативните програми" с участието на колоездачи и пешеходци от различни възрасти. В Хуманитарна гимназия от 9.30 до 15.00 часа ще се организира турнир по карате с участието на карате клуб "Самурай" - Добрич и клуб по бойни спортове "Калиакра" - Каварна. В зала "Добротица" от 9.00 до 17.00 часа ще се състои зонално първенство по баскетбол за юноши. Веднага след това е официалното закриване на кампанията с шоу на формации от СОУ"Климент Охридски" и Зонална танцова организация "Алексия". Предвиден е и волейболен мач с участието на момчета от 13-17г. от ВК "Добруджа 07".

В неделя от 14.00 часа в читалището в село Дончево, община Добричка ще се организира надиграване на състави за автентичен фолклор от селата Дончево, Победа и Бранище.