Закриват етнофестивала с ден, посветен на българските традиции
Закриват етнофестивала с ден, посветен на българските традиции / Дарик Добрич

Днес е последният ден от етнофестивала "В света на Йовковите герои", който се провежда от 27 май в Добрич. В 5-те дни на форума, посетителите успяха да се докоснат до културата и традициите на различните етнически и религиозни групи населяващи Добруджа - турци, татари, роми, арменци.

Последният ден е посветен на българите, с програмата "В света на Албена". В "Стария Добрич" от 10.00 ч. ще се проведат образователни занимания за деца, включващи приложни изкуства, запознаване с характерни облекла, накити, ръкоделия. Ще се украсяват хурки, ще се оцветяват модели на пафти и шевици. В работилниците ще бъдат демонстрирани традиционни български занаяти. От 12.00 ч. е кулинарната изложба "Край старата софра", а от 14.00 ч. ще се прожектират филми, представящи етнографските групи в Добруджа.

Фестивалът, който се проведе за първи път по проект "Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация", ще бъде закрит официално от 17.00 ч. с концерт с участието на фолклорни групи от пенсионерските клубове в Добрич и от селата Владимирово, Соколово и Солник.