Закон за музиката искат българските рокаджии
Закон за музиката искат българските рокаджии / Дарик Добрич

Професионални микрофони и инструменти, записи, участия в телевизионни предавания и столични клубове с жива музика са сред наградите, с които ще бъдат отличени най-добрите рок групи, участници във фестивала „Let's rock it". Това съобщиха от журито на феста, в чийто състав влизат музикантът Иван Лечев /ФСБ/, Денис Ризов /АХАТ/ - продуцент и издател, Мая Райкова - музикален продуцент/ БНР/, Веселин Тодоров - президент на музикална къща „ФАКТОР", Цонко Цонев - кмет на рок-столицата Каварна, Крум Маноилов - продуцент, Христомир Галилеев-Гальо -  Клуб "Swingin' Hall" и Михай Василеску – продуцент и директор на Драматичния театър в Констанца, Румъния.

Журито даде висока оценка на музикалното събитие, чийто домакин е Добрич. „Случващото се за пореден път показва, че рокът е жив и здрав, даже и температура няма, въпреки че отдавна му копаят гроб” – подчерта Иван Лечев и пожела такива фестивали да се организират на повече места в България.

„Рок музиката е честно изкуство, в нея откриваме много стойности, които ни липсват в живота” – заяви Веселин Тодоров от музикална къща „Фактор”. Той съобщи, че журито подема инициативата „Не ни пробутвайте музика менте”, която е насочена срещу пеенето на плейбек. Според Тодоров е нужно да има Закон за музиката така както има за киното, за да не се чувстват музикантите хора втора ръка спрямо онези със силикона и високите токчета.

13 рок групи от България, Румъния и Турция се представят във второто издание на фестивала „Let's rock it". Втората конкурсна вечер започва от 19.30 часа в Летния  театър в Добрич. Фестът преминава под мотото "Успяваме в България" и е под патронажа на министъра на спорта Свилен Нейков. Организатор на събитието е младежката организация на ГЕРБ – Добрич.