Задържат под стража Миролюб Гаич
Задържат под стража Миролюб Гаич / netinfo

Районният съд в Добрич разпореди сръбският бизнесмен Миролюб Гаич да бъде обявен за общодържавно издирване и да бъде задържан под стража, съобщи БТА. Предприемачът не се яви на насроченото за днес наказателно дело след депозиране на молба заседанието да бъде отложено, защото внезапно заболял.

Представеното медицинско направление за изследвания не е болничен лист и няма уважителна причина за неявяването на Гаич, постанови съдът. Районната прокуратура преди това поиска да бъде изискано чрез Районната здравно-осигурителна каса здравното досие на бизнесмена и да бъде извършена спешна проверка на параметрите на кръвното му налягане. Процесът вече бе отлаган през декември 2007 година пак заради заболяване на Гаич.

Съдът отсрочи делото за 22 февруари. Районната прокуратура обвинява чужденеца, че в периода февруари-май 1995 година е възбудил и държал в заблуждение седмина спестители в "Югоагент-вложение", като им е причинил щети за 2 693 000 стари лева с цел да набави за себе си имотна облага. Срещу Гаич се води още едно наказателно дело - за укриване и неплащане на данъци чрез дружеството "Югоагент-Добрич". Процесът е насрочен за 29 февруари в окръжния съд.