Задържан за кражби и грабеж остава в ареста
Задържан за кражби и грабеж остава в ареста / netinfo

Добричкият окръжен съд остави без уважение молбата на 28-годишния Красимир Великов, обвиняем за пет кражби и грабеж, да бъде изменена наложената му най-строга мярка за неотклонение „задържане под стража". Той е задържан през ноември 2009 г. по досъдебно производство на Второ РУ на МВР - Добрич, за деяния, извършени в период от 5 месеца, в съучастие с други лица. Сред тях е и грабеж на британско семейство в с. Богдан, община Добричка, извършен на 29.11.2008 г. Красимир има средно образование, живее в с. Карапелит, занимава се с животновъдство и не е осъждан.

Великов и адвокатът му аргументираха молбата си с чистото съдебно минало на задържания и предстоящото приключване на досъдебното производство. Процесуалният представител посочи, че срещу клиента му не били намерени доказателства, освен показанията на други задържани.

Съдебният състав обаче констатира, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършил множество кражби и грабеж. Изводът идва и от допълнително събраните доказателства.