Задържаха за срок до 72 часа извършител на опит за убийство от Балчик
Задържаха за срок до 72 часа извършител на опит за убийство от Балчик / Дарик, архив

Окръжната прокуратура в Добрич задържа за срок до 72 часа 37-годишния Ил. Н. от Балчик, който направи опит да убие с нож свой съгражданин с инициали С.Б., съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна. Задържаният е ранил двама души.

На 13 февруари 2016 г. около 22,20 часа пред игрална зала в Балчик свидетел, който отивал в залата заедно с приятеля си, поискал цигара от 37-годишният задържан от прокуратурата, който изглеждал  видимо пиян. Искането подразнило мъжа, той извадил нож и нанесъл няколко порезни рани на приятеля. За да се спасят от нападателя си, двамата побягнали към кв. „Изток“ в Балчик, където живеели. Щом видели, че нападателят ги настига, мъжете влезли в магазин за хранителни стоки. За да види какво става, пред магазина излязъл друг мъж /С.Б./, на когото пияният нанесъл с ножа няколко прободни рани. След това извършителят избягал и се укрил.

37-годишният мъж е установен и задържан за срок до 72 часа. След изтичане на срока на първоначалното задържане, прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Ил. Н.