Задържаха под стража германец, живеещ в Добрич
Задържаха под стража германец, живеещ в Добрич / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение задържане под стража на 47-годишния германски гражданин Петер Кл.. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от Прокуратурата на град Мюнхен на 18 август т.г.. Германските власти търсят мъжа за разследване по обвинение във фалшифициране на лични документи, предназначени за продажба на 18 чужди граждани, нелегално пребиваващи в Германия.

Петер Кл. е задържан вчера в Областната дирекция на МВР - Добрич. Деянието, за което е издирван да бъде разпитан, се квалифицира като престъпление по фалшифициране и търговия с административни документи и се наказва и по българското законодателство.

Задържаният е родом от немския град Пайне, но е постоянно пребиваващ в България и живее в Добрич. Той има сключен граждански брак с българка и регистрирана фирма за търговия в страната. Предвид възможността да напусне пределите на държавата и да не може да бъде изпълнена Европейската заповед за арест, съдът прие, че следва да му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Делото за разглеждане на искането за екстрадиция е насрочено за 20 октомври т.г.. Актът на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.