Той отправял и закани за убийство
51-годишен мъж от Добрич, привлечен към наказателна отговорност за три престъпления - закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, е задържан за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Мъж преби жената, с която са в развод във Видинско

Предстои да бъде внесено искане за „задържане под стража“ на обвиняемия. Той е бил разделен с майката на децата си от около 7 години. Жената е живеела с друг партньор, като се грижела и за двете си малолетни деца. Обвиняемият не е одобрявал това и открито проявявал своето несъгласие.

На 30 август той е отишъл в дома на бившата си жена под претекст да види децата си. Вместо това 51-годишният мъж влязъл в конфликт с настоящия партньор на жената, като дори отправил към него закани за убийство.

Хвърлил по него две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани. След това си тръгнал. Няколко дни по-късно, на 3 септември той отново се върнал в дома на бившата си жена.

Погледнал през прозореца и видял къде се намира тя заедно с децата и партньора си и започнал отново да отправя обиди и закани. Започнал да хвърля по тях празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца.

След бой с колан: Задържаха сириец за домашно насилие над жена в София

Обвиняемият хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена врата и обикновена врата. Свидетели на случващото се станали съседи на семейството, както и техните хазяи, които живеели на втори етаж от къщата.

Бил е подаден сигнал и на място пристигнал полицейски екип. Той е бил задържан, а часове по-късно и привлечен към наказателна отговорност за стореното от него.

Предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. Мъжът е бил осъждан през 2019 година за две престъпления по транспорта.