Задържаха Котарака за трафик на наркотици

Задържаха Котарака за трафик на наркотици
Задържаха Котарака за трафик на наркотици / Пресцентър на МВР

Антимафиоти разбиха канал за трафик на наркотици. Иззети са 36 килограма хероин. Задържани са двама, сред които 44-годишен добричлия, известен с прякора Котарака, криминално регистриран и осъждан. Другият задържан е ръководителят на групата. Той е на 46 години от Перник, известен е с прякора Драгановеца и също е осъждан.

Акцията е предприета след получен сигнал, че от Турция през България за страни от Западна Европа е транспортиран хероин. По куриер на организацията Драгановеца очаквал пристигането на сериозна доставка наркотици от Турция. Групата имала няколко автомобила със специално изградени тайници за укриване на наркотици. Снощи в гараж в Перник е задържан Драгановеца, който се движел с автомобил „Мерцедес".

Другия задържан е Котарака. В автомобила му „Фолксваген Фаетон" е открит тайник, облицован с оловно покритие. В него са намерени 69 пакета хероин с общо тегло около 36 кг. В задържаните са открити и много мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, 50 боеприпаса 22-ри калибър, различни суми в български левове, турски лири и 57 000 евро. Впоследствие в същия и във втори гараж в село край града са открити още три „Мерцедес"-а, ползвани от групата, два от които бронирани. По случая е образувано досъдебно производство.