Задържаха двама иракчани в село Рогозина
Задържаха двама иракчани в село Рогозина / Дарик Добрич

Полицията задържа двама иракчани, направили опит да преминат границата на България с Румъния, инфомират от Областната дирекция на МВР в Добрич. Случаят е от 2 януари. В 18:30 часа жител на село Рогозина съобщил, че двама непознати мъже, говорещи на английски език, са потърсили подслон в жилището му. Питали за границата с Румъния, за да я преминат

Незабавно на място били изпратени полицейски екипи на Районното управление на МВР в Генерал Тошево, които задържали мъжете - А.М. на 25 години и М.А. на 20 години. Те са иракски граждани. От извършената проверка е установено, че са избягали от бежанския център в град Харманли с цел преминаване на границата с Румъния. Срещу тях са образувани незабавни полицейски производства.

От ОД на МВР Добрич изказват благодарност към 30-годишния жител на село Рогозина, благодарение на който своевременно е пресечен опитът за преминаване на държавната граница и са задържани извършителите.

От дирекцията апелират към гражданите при всяко съмнение да търсят съдействието на органите на реда на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.