Задържаха 41-годишен добричлия, обвиняем за убийство
Задържаха 41-годишен добричлия, обвиняем за убийство / Дарик Добрич, архив

Окръжен съд - Добрич задържа под стража 41-годишния Тихомир К. С. от Добрич за убийство.

На 28 юли 2010 година, в местността „Бивака" край с. Одърци той умишлено е умъртвил 32-годишен добричлия.  Веднага след убийството Тихомир С. се е укрил при родственик в Гърция.

Срещу добричлията е била издадена Европейска заповед за арест, по която е той е бил задържан от гръцките власти. Миналия петък Тихомир е предаден на българските власти и на следващия ден - 22 октомври, той е привлечен като обвиняем.

Осъждан е 9 пъти, а голяма част от присъдите му са наложени за тежки умишлени престъпления - кражби, блудство, изнасилване, хулиганство, унищожаване на чужди движими вещи и други. Наказван е ефективно с лишаване от свобода. „Налагани са му големи наказания, но очевидно те не са изиграли превантивна роля", посочи днес пред съда прокурорът. „Укриването му в чужбина и предишните осъждания показват, че спрямо Тихомир С. трябва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, в противен случай би се осуетило наказателното производство", смята държавното обвинение.

В последната си дума Тихомир С. заяви: „Може да съм всякакъв, но не съм убиец" и помоли съда обективно да прецени.

Окръжен съд - Добрич смята, че деветте му досегашни осъждания, заедно с ефективно изтърпените наказания, налагат извода за реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Затова магистратите задържаха Тихомир под стража.

Определението на Окръжен съд - Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.