Зачестяват опитите за измами
Зачестяват опитите за измами / netinfo
През последните няколко месеца са зачестили опитите за измами в Добрич, съобщават полицията. В сектор “Икономическа полиция” има подадени сигнали от граждани, че неизвестни лица чрез телефонни обаждания са правили опити да ги измамят.

Измамниците работели по няколко схеми, обясняват от полицията.

Неизвестното лице се обажда на произволен стационарен телефон и се представя за роднина или приятел. Убеждава гражданина да се включи в “изгодна сделка” за купуване на различни стоки, обикновено дефицитни резервни части. Измамникът гарантира последваща продажба придружена с бърза и голяма печалба. Пострадалите обикновено остават с неизползваеми елементи от машинни агрегати.

В други случаи измамникът се представя за близък приятел или роднина, който в момента е в чужбина.Уверява, че носи колетна пратка, съдържаща ценни вещи или голяма парична сума. От получателя на "колетната пратка" се изисква да плати разходите по доставката и гаранцията.

Във връзка с тези случаи от полицията препоръчват да бъдем изключително внимателни към примамливи предложения за изгодни сделки и лесна печалба.