/ iStock/Getty Images
Затягане на противоепидемичните мерки предприеха в община Тервел. Със заповед на кмета Симеон Симеонов се отменят всички културни и развлекателни мероприятия на закрито, съобщават от местната администрация.

Спортните събития, независимо с тренировъчен или състезателен характер са, ще се провеждат без публика в зала.

Всички видове тържества се ограничават с до 30 души, а на сватбените церемонии в ритуалната зала се допускат само младоженците, техните кумове и родители.

Кметът на Тервел предлага месец отсрочка за наем на земеделските земи

Мероприятията на открито ще се провеждат с 50 на сто заетост от капацитета на местата, физическа дистанция от метър и половина и задължително носене на маска или предпазен шлем.

Дискотеката в Тервел се затваря, а посещенията на ресторанти и заведения на открито и закрито се допускат при заетост не повече от 1 човек на квадратен метър. Забраняват се посещенията в дома за стари хора в село Савово.

В документа на кмета Симеонов са залегнали и указанията от заповедта на здравния министър за носене на маски на открито при струпване на хора на обществени места, когато между тях не може да се осигури дистанция от метър и половина. Мерките се въвеждат до 30 ноември.