За трети път отлагат делото срещу  петима грабители
За трети път отлагат делото срещу петима грабители / DarkNews.bg

Заболяване на подсъдим стана причина Добричкият окръжен съд за трети път да отложи мегаделото срещу петима рецидивисти, обвиняеми за множество престъпления - грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие. 

Подсъдимият Росен Костадинов /31год./ не бе доведен от затвора за днешното съдебното заседание, тъй като е болен. Наказателно-процесуалният кодекс налага задължително присъствието му при разглеждане на процеса, за да бъде опазено правото му на защита.

В залата не се яви и британски гражданин, пострадал при извършена от подсъдимите кражба. Присъствието му е необходимо при даване на ход на делото, за да упражни правото си да предяви граждански иск и да бъде конституиран като частен обвинител.

По тези причини съдебният състав отложи процеса за 20 декември т.г. 

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че делото бе отлагано два пъти - първият път поради неявяване на адвокатите на подсъдимите Стоян Пасев /29год./ и Красимир Великов /29 год./, а втория път - защото упълномощеният от Пасев адвокат не се яви в съдебната зала. 

Пред съда трябва да застанат още 26-годишният Георги Добрев Георгиев и 46-годишният Мариян Георгиев Георгиев. В различно съучастие помежду, от 4 август 2009 г. до 11 февруари 2010 г., бандата на петимата обрала домове в селата Росеново, Дончево, Богдан, Долина, Ст.Караджа, Котленци, Миладиновци и Одринци. Последният им удар бил в детска градина в Добрич, откъдето задигнали олио и бензин.