За първи път в Добрич се провежда Ден на професиите (СНИМКИ)
За първи път в Добрич се провежда Ден на професиите (СНИМКИ) / Дарик Добрич

Ден на професиите се провежда за първи път в Добрич. Инициативата започва в 10.00 ч. на площад „Свобода". Тя е на професионалните гимназии в града, Регионалния инспекторат по образование и община Добрич. Целта на форума е да се популяризира професионалното образование и обучение, да се покажат възможностите и предимствата на този тип учебни заведения пред обществеността.

Всяка професионална гимназия в Добрич позиционира свой щанд на площада и представя професиите, по които обучава и по които ще извършва прием през учебната 2014/2015 година. Гражданите могат да получат пълна информация за сроковете и начините на записване в паралелките на съответните училища. Ще бъдат представени и проектите, по които работят професионалните гимназии.

В Добрич функционират 7 професионални училища с профили: туризъм; транспорт, обслужване и лека промишленост; строителство и архитектура; ветеринарна медицина; механотехника и електротехника; аграрно стопанство; финанси. Всяко едно от тях се представя в своята шатра с най-добрите достижения на учениците си. Предлагат се и мостри за дегустация. Млади строители изграждат дом за пингвини.

За първи път в Добрич се провежда Ден на професиите (СНИМКИ)
netinfo