Ден без загинали на пътя
Ден без загинали на пътя / МВР
За четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, сред страните-членки и техните партньори се осъществява проектът EDWARD - European Day Without A Road Death – Европейски ден без загинали на пътя. Проектът е подкрепен от Европейската комисия и се провежда днес, а целта е на този ден да няма загинали при пътни инциденти.

В България през настоящата година операцията ще протече под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Идеята е всички участници в движението да помислят за рисковете, с които се сблъскват или на които може да изложат останалите, за това как самите те могат да допринесат за намаляването на опасностите на пътя.

В област Добрич, както и в цялата страна, днес ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата. В операцията ще се включат максимален брой полицейски служители, а спрямо нарушителите ще се прилага принципът на нулева толерантност. Ще бъдат използвани при пълна натовареност всички технически средства за контрол на скоростта.