Въведоха отново пропускателен режим в двора на МБАЛ – Добрич
Въведоха отново пропускателен режим в двора на МБАЛ – Добрич / Дарик Добрич

Възстановен е пропускателният режим в двора на МБАЛ - Добрич, съобщи за Дарик изп. директор д-р Трифон Йорданов. Монтирано е монетно устройство на бариерата. Свободният достъп за посетители струва 2 лева. Това е практика, която имаше болницата допреди 4-5 месеца, има я в лечебните заведения в цялата страна, коментира Йорданов.

Решение за въвеждането на пропускателния режим е взето от Съвета на директорите на добричката болница. То касае по-добрата организация на работа и опазване на имуществото. Алеите в двора на здравното заведение се стопанисват от търговското дружество, което го управлява, допълни той.

Директорът уточни, че при спешни случаи, таксата за вход няма да бъде заплащана. При хоспитализиране на пациентите или по преценка на екипа в Спешно отделение, след прегледа ще бъде издаден на придружителя с автомобила жетон, който при напускане на болницата да бъде пуснат в монетния апарат.

Електронни чипове за безплатен достъп имат всички линейки от общините на Добричка област, коли на други здравни заведения, както и доставчици и контрагенти на МБАЛ - Добрич, каза още директорът. Монетното устройство е свързано с НАП.