Върнаха на прокуратурата делото срещу Гаич за неплащане на дънъци
Върнаха на прокуратурата делото срещу Гаич за неплащане на дънъци / netinfo
Добричкият окръжен съд прекрати и върна на Окръжна прокуратура-Добрич, делото за укриване и неплащане на данъци в особено големи размери срещу Миролюб Гаич. това съобщават от пресслужбата насъда.

В обвинението са допуснати съществени процесуални нарушения, които накърняват правата на пострадалата страна, която в случая е държавата, в лицето на министъра на финансите. Прокуратурата не е запознала министерството на финансите с обвинението по делото, за да може от там да се предяви граждански иск. Посочената в обвинителния акт сума е взета от съдебно-счетоводната експертиза и е в по-голям размер от задължението, начислено по Данъчно-ревизионния акт. Делото е върнато на прокуратурата за изправяне на допуснатите процесуални нарушения.

Подсъдимият Миролюб Гаич не присъства на съдебното заседание. По информация на началника на затвора в гр. Варна, той не е транспортиран по здравословни причини.

Сръбският бизнесмен е обвинен за за укриване и неплащане на 28 358 лева данъчни задължения. Според повдигнатото срещу него през декември 2007 година обвинение, Гаич не е платил част от дължимите от дружеството „Югоагент - Добрич” ООД данъци по Закона за ДДС. За периода август -декември 2003 година той вписал фалшиви данни в четири справки-декларации, използвайки 38 фактури с невярно съдържание. Те отразявали недействителни сделки за ремонти на покривни конструкции, ВиК и електроинсталации в обекти на „Югоагент- Добрич”. Разследването е установило чрез съдебно-технически експертизи, че тези ремонти не са извършени.