ВУМК откри 19-ата си академична година
ВУМК откри 19-ата си академична година / ВУМК

Висше училище Международен колеж (ВУМК) стартира новата академична година, която е 19-а поред. Сред специалните гости на откриването бяха ректори и представители на университети от Полша, Грузия, Литва, Унгария, Украйна, Турция, Молдова.

Тази година ВУМК посреща студенти от над 30 различни националности. Новопостъпилите младежи идват от близо 20 държави, сред които Испания, Великобритания, Украйна, Франция, Зимбабве, Китай, Нигерия, Индия, Унгария, Кейп Верде и др.

В церемонията се включиха възпитаниците на Английска гимназия „Райко Цончев". Изрисувани с флаговете на чуждите студенти, учениците излязоха на сцената и поздравиха първокурсниците. Концерт изнесе Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа". Танцьори и музиканти подканиха всички присъстващи на традиционно българско хоро, в което се включиха гости, преподаватели и студенти.

Част от въвеждането в обучението включваше и презентации от страна на бивши студенти, кратка игра на пл."Демокрация" и състезание по ориентация, в което студентите трябваше да се снимат с известни обекти в Добрич.