Вуцов: Следваме максимата Бий, за да те уважават
Вуцов: Следваме максимата Бий, за да те уважават / netinfo

„В Каварна всички сме в отлично настроение. Мачът освен, че няма да бъде предрешен, мисля, че ще направим една поредна изненада. Надявам се, че ще имаме сили да стигнем до финал” , това каза Вили Вуцов - треньор на отбора на "Калиакра" - Каврна преди полуфиналната среща с тима на "Черно море" - Варна от турнира за Купата на България. „Аз винаги съм казвал, че в "Черно море" като играч и треньор са минали най-хубавите ми дни. Сърцето ми остана там, но в такива моменти няма място за сантименти. Има едно правило – бий за да те уважават. Не казвам, че ще бием 100%, но ще направим всичко по силите си, да се опитаме да победим”  - заяви още Вуцов.

Относно приоритетите на "Калиакра", която се бори и за влизане в "А" група, младият специалист коментира: „Аз наистина бих искал да влезем в "А" група на първо място. Така че, ако трябва да съм настроен за нещо, това са мачовете от шампионата. Но за момчетата ми това е някакъв върхов момент, и определено знам желанието на футболистите, и на ръководството. На ръководството е изпълнение и на двете цели, но на футболистите е достигане до финал. Вече на финал се играе съвсем различно. Моите футболисти желаят, дай боже и да успеят.”

„Въобще не си мисля за евротурнири, и за миг не ми е минавало през ума. Мисля, че не сме готови. Но ако утре бием, смятам, че ще докажем, че сме готови за А група, че сме равностойни на повечето отбори в елита. Тук в клуба, в града, апетитът идва с яденето. Не мисля, че реално мястото на Калиакра е в УЕФА, но смятам, че сме равни на повечето отбори от А група,” отбеляза Вуцов.

За премиите, които играчите на Калиакра ще получат, ако стигнат до финал, наставникът не назова конкретна сума:„Ако кажа, че не играем за пари, че играем за малко пари, ще излъжа. При нас няма такива пари, като в Ботев. За нашия клуб обаче премиите са рекордни. Но в днешния мач нямат значение парите.”

Вили Вуцов даде и своята прогноза за мача Калиакра – Черно море за любителите на залаганията:„Ако искаш да играеш на сигурно, играй 1Х, но ако искаш повече пари, играй 1.”
 
В прикачения файл чуйте интервюто на Валя Янева с Вили Вуцов: