Всички комуникации в Добрич работят
Всички комуникации в Добрич работят / Валентина Добринчева, Дарик Добрич
Всички комуникации в Добрич работят
25401
Всички комуникации в Добрич работят
  • Всички комуникации в Добрич работят

Положението в град Добрич е нормално, всички комуникации работят, информира кметът Детелина Николова. Без ток е останал през вчерашния ден квартал "Сарийски" поради авария, наложила разкопаване на асфалт при под минус 10 градуса. Въпреки тежките метеорологични условия, проблемът е бил решен и електрозахранването възстановено в 16.40 часа.

Автомобилите на фирма "А.С.А. България", която отговаря за чистотата на Добрич, трудно палят и потеглят вследствие изключително ниските температури тази сутрин, каза зам.-кметът Пламен Ганчев. Поради тази причина днес и утре сметоизвозването ще става със забавени темпове. Почистването на главните улици и булеварди още от падането на снега миналата неделя, се провежда в срок и според договора, каза Ганчев. В първите 4 денонощия с активен снеговалеж, е било осигурено 24-часово дежурство, за да не спрат движението и транспортът в областния град. "Трудно е навлизането в малките улици, но това гражданите би трябвало да го разбират, виждайки какво е навън", обясни зам.-кметът.

Тази нощ, според прогнозите на синоптиците, ще бъде най-студено, съобщиха още от кметството в Добрич. След вторник времето постепенно ще се затопли до температури около минус 5, минус 2 градуса.

Чуйте в прикачения файл Пламен Ганчев.